menu
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Учениците в Еленско не достигат (Мария Симеонова)
Учениците в Еленско не достигат
venko1978Дата: Tuesday, 16.08.2011, 01.15 | Съобщение # 1
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline
Община Елена предлага три от петте училища да бъдат включени в списъка на средищните училища на образователното министерство. СОУ „Иван Момчилов”, началното школо в Елена и основното в Беброво от няколко години работят с подобен статут, като за изминалата учебна година броят на пътуващите ученици към тях достигна 130.
Като цяло обаче учениците намаляват и това наложи Общинският съвет да вземе решение за формирането на маломерни паралелки. Най-много – 8, ще са в основното училище в Константин, по една паралелка от първи до осми клас. Решението за школото в Майско е за 4 паралелки от пети до осми клас, а за училището в Беброво за две слети паралелки – първи-трети и втори-четвърти клас. За три от паралелките в еленското СОУ също не можаха да съберат минимален брой ученици за осми клас - с природо-математически профил и за професия лесовъд. Общината ще иска разрешение и за формирането на две слети паралелки с по-малко от 10 ученици в бебровското училище – пети-осми и шести-седми клас.
Допълнителните средства за всички тези паралелки, извън определените по единните разходни стандарти, ще се осигуряват от общинския бюджет.
 
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Учениците в Еленско не достигат (Мария Симеонова)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: