menu
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Ремонтът на пътя Елена - Твърдица е към своя край.
Ремонтът на пътя Елена - Твърдица е към своя край.
venko1978Дата: Tuesday, 20.11.2012, 20.56 | Съобщение # 1
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline

Ремонтът на пътя Елена - Твърдица е към своя край, съобщи Румен Михайлов от „Пътни строежи Велико Търново" ЕООД, изпълнител на обекта. При благоприятни атмосферни условия до средата на тази седмица машините ще стигнат до билото на планината, докъдето ще бъде положен окончателно и асфалтът до износващ слой.

До момента са усвоени 90% от средствата, предвидени за участъка от пътя откъм страната на община Елена, който е с дължина малко над 16 км. Цялото трасе през прохода е дълго 32.5 км, но до частта от него откъм Твърдица беше много по-лека за изпълнение.

Работата за великотърновското дружество започна към 1 септември, като за рекордно кратко време се върши огромна по обем и трудност работа. Освен разширение и ремонт на пътния участък са направени изцяло 24 водостока и остават за довършване още 4-5, ликвидирани са три големи свлачища по трасето.

Ако времето позволи, изпълнителят ще продължи и с довършителните работи по канавки, банкети, маркировка и мантинели. Пътят Елена - Твърдица беше включен в програмата „Поддържане на републиканската пътна мрежа" и финансиран с 11 540 000 лв. от бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

29 ноември е датата, която определена да се реже лентата на пътя през прохода - ден, който хората от двете страни на планината очакват от 30 години.
 
venko1978Дата: Sunday, 02.12.2012, 16.30 | Съобщение # 2
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline
Най-късият старопланински проход - Твърдица - Елена, вече е отворен за движение. 33-километровият проход свързва Северна с Южна България.


В продължение на три десетилетия той беше в окаяно състояние и преминаването през него бе невъзможно. За рекордните четири месеца и малко повече от 11 млн. лева трасето вече е възстановено.

Парите за ремонта са осигурени от държавния бюджет.
 
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Ремонтът на пътя Елена - Твърдица е към своя край.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: