menu
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Пари по три проекта чака град ЕЛЕНА
Пари по три проекта чака град ЕЛЕНА
venko1978Дата: Monday, 26.11.2012, 14.53 | Съобщение # 1
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline

Три проектни предложения на обща стойност над милион и половина лева внесе Община Елена. Двe от тях са по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007-2013 г.

Едното е за безвъзмездна финансова помощ от близо 920 000 лв. по мярка "Първоначално залесяване на неземеделски земи”. Обработени ще бъдат 1000 дка, собственост на общината. Освен увеличаване на горските територии, намаляване на риска от ерозия и подобряване на водния баланс, реализацията на проекта ще доведе и до създаване на сезонна заетост за пет години напред.

Във връзка с опазване на горите е и вторият проект на общината по ПРСР на стойност 586 742 лв. Тези пари са за изграждане на високотехнологична система за пасивно пожаронаблюдение с цел намаляване опасността от горски пожари. Предвидено е кулата да бъде разположена в местността Черно бърдо в района на Костел. Системата включва локална станция за наблюдение, контролен център и система за оповестяване. При подходящо ситуиране станцията може да осигури наблюдение в радиус до 15 км.

Третият проект, с който кандидатства Община Елена е по Оперативна програма "Административен капацитет”, с който се цели постигане на по-голяма компетентност и ефективност на общинската администрация. Предложението не изисква съфинансиране и е с бюджет от 79 960 лв. В него са включени различни видове обучения за общинските служители за период от една година – чуждоезиково, компютърно, в Института по публична администрация, лидерски умения, както и за работа с хора от уязвими групи.
 
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Пари по три проекта чака град ЕЛЕНА
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: