Общата визия на сайта зависи от браузера който ползвате ние препоръчваме firefox/БГ, ако го искате за ваш браузер НАТИСНЕТЕ червения надпис*                       САЙТ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНЕ   
и техни роднини и приятели!
дата-19.10.2017 / час-19.19


Влезе като  Гост |"Гости" Добре дошъл!!!-Гост
[ Ново съобщение       · Членове        · Правила на форума ·    Търсене ·     ]
Page 1 of 11
форум » ФОРУМИ » Новини » Нов тип мошеничество набира скорост в интернет. (Троянски кон иска от жертвите глоба от 400 долара, вместо съ)
Нов тип мошеничество набира скорост в интернет.
venko1978Дата: Tuesday, 20.04.2010, 23.25 | Съобщение # 1
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline
Троянски кон иска от жертвите глоба от 400 долара, вместо съд и затвор

Основно оръжие на мошениците е троянски кон
Нов тип мошеничество набира скорост в интернет.

Кибер измамници искат глоби от интернет пирати, като се представят от името на несъществуваща фондация ICPP, която уж сътрудничи на организациите за защита на авторското право, разкрива компанията за сигурност F-Secure, цитирана от technews.bg.

Основно оръжие на мошениците е троянски кон, който сканира компютрите на жертвите в търсене на пиратски BitTorrent файлове. Но дори и да не открие нелегално съдържание, троянецът предлага на съответния потребител да плати глоба в размер на 400 долара, за да не се стига до съд.

Програмата изисква от своята жертва име, адрес и данни за кредитна карта. Ако не му бъдат дадени, троянецът заплашва потребителя със съд, глоба от 250 хиляди долара и затвор до пет години. Обикновено, мошеническият код се инсталира в папка IQManager, която съдържа връзки към отчет за нарушенията на авторското право и към сайта на ICPP, за да убеди потребителите в сериозността на предявените обвинения.

Експертите на F-Secure са позвънили на посочените телефонни номера в сайта ICPP-online.com, но никой не е отговорил. Сайтът вече не се отваря. Проверка в системата WHOIS показва, че IP адресът се намира в Молдова.

 
форум » ФОРУМИ » Новини » Нов тип мошеничество набира скорост в интернет. (Троянски кон иска от жертвите глоба от 400 долара, вместо съ)
Page 1 of 11
Search:

Copyright V.S * Открит: Понеделник:02.11.09 © 2017
Hosted by uCoz
Add to Google