menu
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
форум » ФОРУМИ » Интересно ,но факт! » Измислиха крачна мишка (автор: 24 часа онлайн)
Измислиха крачна мишка
venko1978Дата: Friday, 09.04.2010, 23.32 | Съобщение # 1
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline

Прототип на мишка, предназначена за хора с инвалидност на горните крайници, сътвори китайският дизайнер Лиу Уи. Това съобщи IDG.BG.

Мишката Toe Mouse (буквално мишка за пръстите на краката) би била интересна и полезна за хора, които по някаква причина искат да сърфират в интернет или да играят компютърни игри докато и двете им ръце са свободни.

Представата как включвате и трети крайник в интернет и гейм преживяването си може би е плашеща в първия момент, но си помислете колко по-бързо ще пишете съобщения и текст без да се налага непрекъснато да местите дясната (или лявата) си ръка към мишката. Някои много запалени геймъри могат да развият уменията си до такава степен, че да станат непобедими - все пак крайник в повече е голямо предимство. Можете да разглеждате клипчета в нета като използвате и двете си свободни ръце, за да си намажете филийка или да пийнете чай например.

Мишката се закрепва между палеца и показалеца на крака ви точно както онзи особен вид джапанки и чехли, толкова модерни в летния сезон. Дизайнерът твърди, че ергономията е на много високо ниво и няма да почувствате дискомфорт.

Под двата пръста се намират сензори, които играят ролята на ляв и десен бутон, а движението по координатната ос се извършва както при нормална мишка.

Единственото неудобство на пръв поглед е, че трябва да ползвате мишката на бос крак, което през зимата ще е малко непрактично.

 
форум » ФОРУМИ » Интересно ,но факт! » Измислиха крачна мишка (автор: 24 часа онлайн)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: