menu
Home » 2015 » July » 7 » БАБХ с масови проверки по морето
22.07
БАБХ с масови проверки по морето

Комисията за защита на потребителите (КЗП) продължава да проверява туристическите обекти по Черноморието. До момента в резултат на проверките са затворени два обекта по Северното Черноморие. Спрени са и опасни увеселителни и развлекателни съоръжения.

"От началото на лятната кампания на Комисията за защита на потребителите са извършени над 450 проверки на туристическия продукт по Северното Черноморие в различни обекти. Два обекта са затворени, тъй като са предлагали туристически услуги без категоризация или временно удостоверение за това. В два случая са констатирани опасни увеселителни развлекателни съоръжения, като е издадена заповед за спиране на услугата". Това заяви председателят на комисията Димитър Маргаритов, предаде БНР.

По думите му най-честите нарушения са свързани с предоставянето на по-малък обем услуги, отколкото предполага категорията на съответното заведение, било то хотел или ресторант. 

"Констатирали сме и нарушения, свързани с неосигуряването на адекватен достъп до туристическия продукт на хората с увреждания, като например липса на рампи, липса на адаптирана рецепция, на която тези хора да успяват съответно да бъдат обслужени, а по отношение на заведенията - липса на съществена информация в менютата "а ла карт", както и посочване на цени в евро, без цените да са  посочени в български лева", поясни Маргаритов.

Проверките на Комисията за защита на потребителите ще продължат с акцент върху качеството на спиртните напитки в заведенията с нощен режим на работа и в хотелите, които предлагат услугата "всичко включено в цената". През лятото в големите курортни комплекси и градове ще функционират осем постоянни приемни. Предвижда се разкриването на временни офиси на контролния орган и в Китен, Царево, Обзор в най-натоварената част на сезона.

Views: 964 | Added by: venko1978 | Tags: БАБХ с масови проверки по морето | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]