menu
Home » 2011 » February » 7 » България е била най-засегната от компютърни вируси.
20.17
България е била най-засегната от компютърни вируси.

България е била най-засегната сред страните в ЕС от компютърни вируси през миналата година, сочат данни, публикувани от Евростат, предаде БТА.

Изследването е показало, че 58% от потребителите на интернет у нас са били заразени с компютърен вирус през 2010-а, като това е довело до загуба на време и пари. Една трета от участвалите в допитването европейци са съобщили, че са станали жертва на вируси.

Сред останалите в групата на най-засегнатите са Малта - 50% от потребителите, Словакия - 47%, Унгария - 46%, Италия - 45%. Най-слабо са почувствали атаки от вируси в Австрия - 14%, Ирландия - 15%, Финландия - 20%, Германия - 22%.

България и Испания водят класацията на брой потребители, които заявяват, че е злоупотребено с техните данни в интернет, сходни резултати са отчетени също в Италия и Холандия.

Нашата страна заема средни позиции сред държавите от ЕС по брой на потребителите, които заявяват, че са започнали да използват защитен софтуер. Изследването отчита, че все още европейците нямат навика да използват възможностите за родителски контрол над съдържанието, което децата им ползват в интернет.
Views: 855 | Added by: venko1978 | Tags: България е била най-засегната сред | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]