menu
Home » 2012 » March » 13 » Измислиха необичаен начин за подпомагане на бездомните!
18.22
Измислиха необичаен начин за подпомагане на бездомните!

Маркетинговата компания BBH Labs нае бездомни хора от американския град Остин, щата Тексас, като "дистрибутори" на мобилен интернет.

За участие в проекта организаторите са привлекли 13 местни бездомника, на които са били раздадени 4G-рутери и тениски с надпис "I’m A Hotspot".



Срещу малко дарение (плащането се осъществява чрез PayPal) хората в близост до "горещата точка" могат да се свържат към рутера, който е в бездомния човек, и да ползват интернет чрез Wi-Fi от мобилното си устройство.

Организаторите наричат проекта "благотворителен". Всички дарения, които са направени от потребителите ще бъдат дадени на бездомните, изпълнявали ролята на "дистрибутори" на мобилен интернет.

На сайта Homeless Hotspots всеки може да се запознае с биографиите на хората - участници в проекта, както и да разбере от карта, къде в дадения момент се намира една или друга "гореща точка".



В момента също бездомници обслужват участниците в конференцията SXSW Interactive, която се провежда в Остин.

Проектът работи в експериментален режим и събра смесени отзиви в Twitter. Някои хвалят BBH Labs за идеята да дадат работа на бездомните, докато други, обаче, ги критикуват за "използването на хората като оборудване".

ИЗТОЧНИК:http://www.kaldata.com/
Views: 884 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
0  
2 MARGAUX06   (02.04.2012 18.59) [Материал]
cry cry cry cry cry cry cry cry cry

0  
1 Ccuutteepie   (01.04.2012 04.15) [Материал]
This was so heplufl and easy! Do you have any articles on rehab?

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]