menu
Home » 2014 » July » 27 » Малките добринки на бай Хасан от Елена
10.54
Малките добринки на бай Хасан от Елена

Малките добринки на бай Хасан от Елена

25-ГОДИШНАТА МИГЛЕНА УЗУНОВА ОТ ЕЛЕНА ОТ ГОДИНИ Е ПРИКОВАНА НА ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА и не може да се нарадва, че две от препятствията за нейното придвижване вече ги няма. Затова й помогнаха съседи, които направиха подстъпи към входа, в който живее, и към малкото мостче през реката. Това подобрение улесни не само Миглена до работното й място в общината, но и майките с детски колички и възрастните хора в квартала.

В трите блока от времето на социализма на ул. „Крайбрежна” живеят близо 90 семейства. Намеренията им да си помагат и сами да правят живота си по-цветен не са отскоро. Току-що влезли в апартаментите преди около 30 години, съкварталците решават да прекарат мост през реката с доброволен труд. По-мераклиите пък разкопават крайбрежната ивица и днес вместо избуяли бурени окото радват малки зеленчукови градинки. После сковали беседка пред един от жилищните блокове – за раздумка на съседите в прохладните летни вечери, оформили и цветни алеи.
За направата на подстъпите и укрепване на моста от другата страна на реката сега събраха пари и купиха 4 торби цимент. Още цимент и 1300 кг баластра даде Ангел Стефанов. Строителите от квартала Красимир, Слави и Назъм отляха пътеките, а Миглена първа тества колективното дело.
Всички са категорични, че в центъра на всяка инициатива е съседът им Хасан Хасанов. За него казват, че е роден за организатор. Скептиците отминава с тънка усмивка, а с благи думи намира съмишленици за всяка своя идея. „Да върша малки добринки, ми идва отвътре, да радват очите и душите човешки”, е краткото обяснение на бай Хасан от улица „Крайбрежна” в Елена.


Източник: в-к Борба

Views: 5275 | Added by: venko1978 | Tags: Малките добринки на бай Хасан от Ел | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]