menu
Home » 2011 » February » 14 » Около 800 млн. лв. за една година са загубите на бранша след въвеждане на забраната за пушене!
16.11
Около 800 млн. лв. за една година са загубите на бранша след въвеждане на забраната за пушене!



Предстои да се предложат промени в Наредбата за забрана на пушене на обществени места, с които да се отложи тоталната забрана за пушене за 1 октомври 2013 година. Това каза председателят на Софийския туристически клъстър Витан Иванов след среща при премиера Бойко Борисов във връзка с тази наредба, предава агенция Фокус. На срещата е участвал и здравният министър д-р Стефан Константинов.

С въвеждането на забраната за пушене около 800 млн. лв. за една година са загубите на бранша. "Това е така, защото към настоящия момент не по-малко от половината места в заведение над 50 кв. м. трябва да бъдат за непушачи. Сега пушачите и непушачите са в неравностойно положение, защото местата много рядко са 50:50.

И така се получава, че в сектора за пушачи местата се заемат на 30%, а в сектора за непушачи - само на 5% или 10%. Ако заведението е примерно 100 кв.м., тогава е необходимо да има 22 души персонал. И се получава така, че 5 души от персонала носят на гърба си останалите”, посочи Иванов.

Той обясни, че са срещнали разбиране от страна на Бойко Борисов и д-р Стефан Константинов, като те са обяснили, че ще се действа гъвкаво от страна на държавата.

"Пушачът сега е поставен в дискриминационно отношение. Когато някой влиза в заведение и е под 18 години, никой няма право да му иска личната карта, защото документи може да иска само полицията. А когато дойде проверка, глобяват собственика на заведението.

Ако едно семейство влезе в заведение и родителите пушат, те си отговарят за детето и то върви с тях. Тогава тези родители ще бъдат ли глобявани? Има малки несъвършенства, които ще бъдат отстранени”, каза Иванов и обясни, че сега предстои предложенията за промяна да се разгледат в здравната комисия на Народното събрание.


източник:actualno.com
Views: 761 | Added by: venko1978 | Tags: Пушачът, сега, дискриминация, поставен | Rating: 5.0/1
Total comments: 1
0  
1 venko1978   (14.02.2011 16.12) [Материал]
cry

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]