menu
Home » 2011 » May » 15 » Пети национален протест срещу високите цени на горивата
14.46
Пети национален протест срещу високите цени на горивата


Пети национален протест срещу високите цени на горивата ще се проведе днес в цялата страна. Протестни действия ще има в 52 града.
Това обяви Славян Желязков, представител на гражданския съюз „Сила”, цитиран от Агенция „Фокус”. В София се предвижда протестът да започне в 13.00 часа при храм-паметник „Св. Александър Невски”. Предвижда се участниците да паркират леките си автомобили в района. Желязков обясни, че протестът няма да е само срещу цените на горивата, а ще е насочен срещу „Топлофикация”, срещу мобилните оператори и ЕРП-та.

Протестиращите настояват държавата да се намеси активно при определяне на цените на стоките и услугите продавани от монополите. Те искат цената на горивото да не надвишава 2 лв. Последните протести предизвикани от гражданската организация бяха сравнително рехави и не доведоха до някакъв особен резултат.

Следващата седмица представителите на граждански съюз „Сила”, заедно със специалисти, ще подготвят своите искания, които ще връчат на управляващите и в Европейския парламент. Ще поискат и среща с управляващите, на която да обсъдят
Views: 735 | Added by: venko1978 | Tags: Пети национален протест срещу висок | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]