menu
Home » 2011 » December » 14 » Регионът - хит за 8 декември и Нова Година
15.29
Регионът - хит за 8 декември и Нова Година

Регионът - хит за 8 декември и Нова Година


КРИЗИСНИ ЦЕНИ НА ПРИНЦИПА „ХЕМ ДОБРО, ХЕМ ЕВТИНО, БЕЗ ИЗЛИШНО РАЗТОЧИТЕЛСТВО”. На този принцип заложиха местните хотелиери и ресторантьори за предстоящата серия от празници. Маркетинговият им ход даде резултат, тъй като градът е започнал да се пълни още от лятото. Цените в сравнение с миналата година са с 20-30 на сто по-ниски. Пак са популярни т.нар. „пакетни предложения”.

От 100 до 350 лв. излиза оферта за две нощувки с изхранване и празнична вечеря с програма и диджей в повечето местни хотели. Местата са кът. Идентични са и офертите за Арбанаси и Вонеща вода, където мнозина се насочват. В старата столица има резервации на студенти от цяла България и даже съседна Македония. Собственици на няколко големи хотела потриват ръце и в очакване на руски, английски и сръбски групи, които допълнително развързват кесии. 

 

Отново най-търсени са къщите за гости, които се наемат изцяло за няколко дни покрай 8 декември. Цената в зависимост от капацитета достига даже до 2 хил. лв. за два дена, информираха от местния туристически център. За да се подсигурят при евентуални щети, собствениците прибират и депозити, които после се връщат, ако по имота няма поражения. 

 

Места почти няма и в Еленския балкан. Тук множеството малки хотелчета не разчитат вече толкова на туристически агенции, тъй като доста некоректни оператори си позволяват измами с офертите, а директно качват предложенията си в интернет. 

 

Значителен интерес има и към наемането на големи апартаменти, които се използват само за празниците. 

ЦЕНАТА НА ЖИЛИЩЕ ОТ 100-120 КВ. МЕТРА, В КОЕТО СПОКОЙНО МОГАТ ДА НОЩУВАТ ДО ДЕСЕТ ЧОВЕКА, Е ОКОЛО 500 ЛВ. НА ДЕН.

 

Views: 841 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]