menu
Home » 2014 » August » 12 » Вандали крадат парапети и рампи за инвалиди
13.39
Вандали крадат парапети и рампи за инвалиди
 
 

В сряда на обяд вандали са изтръгнали металните парапети в двете тоалетни за инвалиди в дирекцията за социално подпомагане във Велико Търново, алармира директорката Мая Пешева. При нас идват много болни хора за различни услуги и да подават декларации за помощи, затова обзаведохме за тях специални сервизни помещения. Сега тоалетните са останали без парапети и от двете страни и липсата им ще затрудни хората. Няма как, ще се слагат нови, но не можем след всеки да проверяваме дали нещо не е изчезнало, каза тя.
Преди дни вандали са се опитали да откраднат и ламарини от външния подход за инвалиди до централния вход на областната управа. Явно нещо е смутило крадците, тъй като са успели да развият само част от болтовете на конструкцията, след което са се мъчили да изтръгнат дебелата ламарина. А евентуална кражба вади от строя целия подход и той не може да се използва вече от хората в инвалидни колички.
В сградата на областната управа има и други служби, които се посещават всекидневно от граждани. Това са НАП, НОИ, службата за съвети в земеделието, дирекцията за социално подпомагане, службата за закрила на детето и др.
Вася ТЕРЗИЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

ИЗТОЧНИК:http://www.dnesbg.com/

Views: 767 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]