menu
Home » 2013 » February » 13 » Заради неиздължен кредит към банка изхвърлят от дома му болен с три инсулта
13.42
Заради неиздължен кредит към банка изхвърлят от дома му болен с три инсулта

Стефан Томеров е магистър-фармацевт и бивш зам.-директор на Държавния резерв

Заради неизплатен кредит към банка мъж с три инсулта трябва да освободи жилището си във В. Търново, защото то е продадено на тръг. 65-годишният Стефан Томеров трябва да върне още 12 000 лв., но поради заболяването си не може да издължи парите, а пенсията му от 243 лв. не покрива вноските, които са по 258 лв. на месец. Досега помагал синът му, но той заминал за чужбина и бащата спрял да връща заема.
Вчера частен съдебен изпълнител пристигна заедно с полиция и с новите собственици на имота, който се намира на третия етаж в жилищна кооперация на ул. "Драгоман” № 24 във В. Търново. Намеренията бяха с въвод във владение Томеров да бъде принуден да напусне апартамента. Той живее сам, отвреме-навреме за него се грижи бившата му жена, с която са разведени от 25 г. Съдебният изпълнител Димитър Бойчев описа имуществото, което трябва да бъде изнесено, тъй като жилището е продадено празно. Той обясни, че сделката е приключила още през ноември 2011 г. и досега са направени много компромиси от страна на новите собственици.
Повече от година не можем да влезем в имота си, направили сме толкова компромиси само защото бившият собственик е болен. Но той има син, който работи в чужбина, а също и брат, който живее на първия етаж в кооперацията и може да се погрижи за него, заяви Марина Генчева. Тя призна, че въводът във владение за нея е един много неприятен акт, но повече не може да се отлага.
През цялото време вчера Стефан Томеров беше неадекватен, говореше несвързани работи, плачеше. Макар съдия-изпълнителят да му обясни, че вече не е собственик на това жилище, болният не вярваше, че е така и отричаше да има неиздължен кредит. В един момент мъжът категорично заяви, че няма да подпише документа за напускане на жилището. Тогава съдия-изпълнителят прояви съчувствие и съобщи, че отлага въвода за 28 февруари, като дава 14 дена на Томеров да се изнесе от имота. Иначе ще бъде изведен принудително с полиция. Заедно с него трябва да бъде изнесена и цялата покъщнина.
Томеров е бивш магистър-фармацевт, който в миналото е бил зам.-директор на държавния резерв във В. Търново, а след това е имал и собствена аптека.
Вариантите за възрастния мъж са някой от роднините му да го прибере или да бъде настанен в социален дом.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

ИЗТОЧНИК: ЯНТРА ДНЕС LIVE

Views: 727 | Added by: venko1978 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]