menu
Home » 2011 » December » 15 » Рекламите с по-силен звук ЗАБРАНЕНИ!!!
22.05
Рекламите с по-силен звук ЗАБРАНЕНИ!!!
Телевизионните зрители в Съединените щати ще се разделят с едно от най-омразните явления, което дразни хората от десетилетия насам. Няма нищо по-неприятно от това да седиш вечер пред телевизора, гледайки любимата си програма и изведнъж, като гръм от ясно небе, да те връхлети рекламният блок, който идва с изключително завишено ниво на звука. Регулаторните органи в Америка решиха да забранят тази практика и задължиха телевизиите да поддържат еднакво ниво на звука при всички части от програмата си, предаде Digital Trends.

Специалната наредба се казва Commercial Advertisement Loudness Mitigation Act и задължава както кабелните, така и сателитните телевизии да не повишават силата на звука в рекламните блокове. Включени са и ефирните телевизионни програми.

Американското Министерство на комуникациите е получило над 6 хиляди оплаквания от силния звук на телевизионните реклами от 2008 година насам. Местната организация за защита на потребители е включвала проблема в почти всички свои доклади от 2002 година до момента и резултатът е налице.

Новото правило трябва да влезе в сила точно след една година, а след това Министерството на комуникациите ще има право да даде отсрочка на два пъти с по една година, на определени телевизионни станции. Остава мистерия на коя телевизия ще са нужни цели три години, за да направи изискваните незначителни промени, но поне американците вече знаят, че краят на гръмовните реклами по телевизията е неминуем.

ИЗТОЧНИК- http://www.kaldata.com/
Views: 822 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]