menu
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » В Каменари ремонтираха читалището, в Майско откриха зала! (Мария Симеонова)
В Каменари ремонтираха читалището, в Майско откриха зала!
venko1978Дата: Monday, 03.05.2010, 18.14 | Съобщение # 1
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline

С нови придобивки ще запомнят тази пролет първомайските събори в Майско и Каменари, където повечето хора са с мюсюлманско вероизповедание. Тържествата, свързани с откриването им, бяха уважени от много гости, сред които кметът на Елена Сашо Топалов и председателят на Общинския съвет Симеон Кънчев, общински съветници и кметове. Изненада за всички беше подготвената художествена програма от основното училище в Майско, детската градина в Каменари и читалището в съседното село Палици.
Първи май е избран за традиционен събор на Майско заради името на селото. Тук никога не е имало читалище, нито културен дом и затова решиха първият етаж от сградата на кметството да бъде ремонтиран и преустроен в зала за обществени мероприятия. Нейното освещаване направи в събота Великотърновският митрополит Григорий, който отслужи и молебен за здравето на хората от селото. Лентата на новата придобивка прерязаха еленският кмет и кметицата на Майско Зоя Ангелова. Сашо Топалов подари от общината бойлер за новата зала и икона с лика на Света Богородица, която да закриля и помага на всички.
Преустройството и ремонтът са финансирани с 51 000 лв. от общината, която закупи и нови столове. Обособени са зала за изявите, съблекални, гримьорна, санитарни възли.
На 2 май съборът в Каменари започна пред читалище „Иван Комитов”, което бе основно ремонтирано. Откриването на обновената сграда направиха еленският кмет и кметът на селото Стоян Драгостинов.
Читалището е от преди 40 години, но ремонтът му не търпеше отлагане. С около 72 000 лв. от общинския бюджет бяха направени външно измазване и боядисване, нов покрив, висящи тавани. Ремонтирани са кинокабината, салонът, актьорската стая, подът на сцената. За читалищния салон общината също закупи нови столове, а депутатът от ГЕРБ Христо Христов, родом от Каменари, предостави нови завеси за сцената.
източник:вестник борба

 
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » В Каменари ремонтираха читалището, в Майско откриха зала! (Мария Симеонова)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: