menu
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Ливанец започва строеж в Еленския балкан
Ливанец започва строеж в Еленския балкан
venko1978Дата: Thursday, 14.10.2010, 17.45 | Съобщение # 1
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline

„Монте Паоло” е предназначено за луксозен екотуризъм
„Монте Паоло” ще се казва най-новото ваканционно селище в Еленския балкан, чието строителство предстои да започне в близките дни. Автор на проекта е ливанецът Жозеф Хаббаз, който има намерение да вложи сериозни инвестиции за развитие в района на една нова тенденция, комбинираща лукс и ценности – луксозен екотуризъм.
Господин Хаббаз е от 20 години в България и основният му бизнес е туризмът. Има туроператорски офис в ливанската столица Бейрут. У нас се установява най-напред в София, а в Берковица открива ферма за фазани и развива ловен туризъм. Във Варна има туристическа агенция, а на Златни пясъци – хотел и апартаменти, които дава под наем. Не се оплаква от липса на туристи. Те са най-вече от Ливан и Армения и пристигат с чартърни полети през летния сезон. За успешния си бизнес разчита и на добрите връзки с туроператори от цял свят.
Интересът на Жозеф Хаббаз към Еленския балкан е отскоро, а намеренията му са да привлече и други инвеститори в този край за луксозен екотуризъм. След две години проучвания на масовия туризъм у нас попада на най-доброто място за своя проект поради характеристиките на района, които съвпадат с тези на най-добрите международни курорти.
Ваканционното селище вече има строително разрешение и амбициите са да бъде готово за експлоатация след година време. То включва 4 вили, разположени в красива градина с дървета, храсти, сезонни цветя, потоци и езера. Зелени места, пътеки, водопади, перголи, беседки, места за барбекюта, открити камини и огнени ями са част от разнообразието за посетителите. Проектът включва дори коледно дърво на открито пред всяка вила. Господин Хаббаз е архитект по професия и архитектурата на къщите е съобразена с типичния еленски стил. Към тях има ресторант, СПА център. За най-малките посетители на ваканционното селище ще бъдат изградени модерни детски площадки, избрано е и място за кацане на хеликоптер. Туристите ще могат да видят откъде идва храната в менюто им. Затова ще се направи зеленчукова градина и ферма, а ландшафтът предлага ароматни билки, които могат сами да си наберат.
„Чуждите туристи не идват само за ядене, пиене и спане. Не търсят най-добрата цена, а най-добрия продукт. Луксозните туристи могат да си позволят да платят скъпо за своите ваканции, но затова те искат удовлетворение, високо качество и безпогрешно обслужване” – споделя „златни” правила от дългогодишния си опит в бранша ливанецът. Затова персоналът, който ще бъде ангажиран с обслужването, ще бъде обучен в специални курсове.
За строителството на ваканционното селище ще се ангажират местни строителни фирми. За да не се разбие съществуващият път от тежките машини, ще направят обходен маршрут до обекта.
Ливанският инвеститор е доволен от съвместната си работа с българите. Добре е приет и в Елена, където общината е готова да съдейства и партнира в инвестиционните му намерения. Трима млади мъже от града – Пламен, Валентин и Иван, работят в офиса на г-н Хаббаз. За него те казват, че е предприемчив и точен човек, с много идеи, които знае как да реализира. Държи всичко да е като по конец и това личи още от подредената цветна градинка пред входа на офиса му.

 
ГостДата: Thursday, 29.09.2011, 18.32 | Съобщение # 2
Група: Гости





Къде ще бъде това нещо? Край кое село?
 
venko1978Дата: Friday, 02.11.2012, 19.03 | Съобщение # 3
№1
Група: Администратор
Съобщения: 123
Репутация: 10
Статус: Offline
Чуваше се че ще се строи някъде около Килъжевци ,но сигурно е само слух.
 
форум » Форум за град Елена » Новини от град ЕЛЕНА » Ливанец започва строеж в Еленския балкан
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: