menu
Home » 2010 » April » 13 » ЧЕЗ, Е.ON и ЕVN показват завишени разходи.
17.02
ЧЕЗ, Е.ON и ЕVN показват завишени разходи.

Ангел СемерджиевСофия /КРОСС/ Ще има минимално поевтиняване на тока от 1 юли. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Той каза още, че в момента комисията подготвя регулаторен одит на трите компании - ЧЕЗ, Е.ON и ЕVN, който трябва да приключи до влизането на новите цени. Предварителните данни, с които комисията разполага, показват завишени разходи на дружествата ЧЕЗ, Е.ON и ЕVN, които могат да повлияят на цената на тока в посока надолу. Семерджиев отказа да прогнозира с колко точно може да поевтинее електроенергията за бита, но заяви, че такса „Електромер" няма да се въвежда от 1 юли.
С промяна в общите условия за дейността на електроразпределителното дружество ЧЕЗ се предвижда увеличаване на периода за обжалване на сметка от страна на клиентите и повишаване на компенсациите за спиране на тока. Предложенията за промени в общите условия бяха представени на открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Те включват следното: от 30 на 90 дни да се удължи срокът, в който клиенти могат да обжалват сметките си за ток. Досега за първите 12 часа без ток по вина на електроразпределителното дружество клиентите на ЧЕЗ би трябвало да получат 20 лв. компенсация, а за всеки следващи 12 часа - по 10 лв. Предложението е за първия период от 12 часа компенсацията да е 30 лв., а за всеки следващ период от 12 часа - по 20 лв. Промените предвиждат и връщане на надвзети суми със законовата лихва.
Представителят от ръководството на ЧЕЗ Нечев посочи, че дружеството ЧЕЗ е съгласно с промяната, ако надвзетите суми са по вина на ЧЕЗ са при грешка във фактурата.
Предстои на 19 април на закрито заседание ДКЕВР да одобри окончателно предлаганите промени.

 

/ДК/
Views: 1224 | Added by: venko1978 | Tags: Е.ON, ЧЕЗ, ЕVN | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 Mano   (22.05.2014 15.15) [Материал]
Kudos to you! I hadn't thuhgot of that!

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]