menu
Home » 2011 » August » 30 » Компютри в спалнята разсипват брачния живот
15.58
Компютри в спалнята разсипват брачния живот

    Британските двойки разсипват брачния си живот, като вкарват лаптопи и таблети в спалнята, констатира британско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

    "Англичаните стават все по-зависими от технологиите и това вреди на личния и интимния им живот", заяви Кристин Нортъм от семейната консултантска фирма Relate. Проучването било поръчано от фирмата "Икея" и обхванало 2 милиона британци, включително 200 хиляди лондончани.

    Най-много сърфиращи в спалнята се подвизавали в Едмънтън, в източната част на столицата с 23 на сто от запитаните. Веднага след тях, на втора позиция, се нареждали лондончани от централните части на града с 22 на сто от анкетираните. Нощното сърфиране в мрежата вдъхнови някои фирми да разработят тази ниша, като пуснаха на пазара специални поставки, на които да бъдат разположени лаптопите в брачното ложе, без завивките да затрудняват охлаждането им и да прегряват.

    Ползването на високотехнологични уреди в спалнята води до ред проблеми, като безсъние и чувство за тревожност. Един от всеки пет развода във Великобритания се дължи на социалната мрежа Фейсбук, припомня вестникът.

    Щурмът на лаптопите в спалнята учените обясняват с пристрастяването на потребителите към мрежата, което е подобно на клептоманията и хазарта. Те не могат да се разделят с технологията дори в леглото, защото това ги прави раздразнителни. БТА

източник:actualno.com

Views: 544 | Added by: venko1978 | Tags: Компютри в спалнята разсипват брачн | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]