menu
Home » 2013 » September » 23 » Отпускат допълнителни средства за болнична помощ
19.01
Отпускат допълнителни средства за болнична помощ

Надзорният съвет на НЗОК взе решение за освобождаване на средствата от резерва за непредвидени и неотложни разходи, които са в размер на 269 033 000 лв, съобщиха от НЗОК.

От тях 23 000 000 лв. ще бъдат насочени към плащания за болнична помощ, извършена през август. С останалите 246 033 000 лв. ще бъдат осигурени средства за болниците през последното тримесечие на годината.

Разпределението по лечебни заведения ще бъде изготвено по предложения на директорите на районните здравноосигурителни каси, след което ще бъде утвърдено от Надзорния съвет на НЗОК.

Поради формиран сериозен дефицит в бюджета на НЗОК Надзорният съвет не е приел предложението през тази година да бъде включен допълнителен лекарствен продукт за диагнозата "Злокачествено новообразувание на млечната жлеза".

При преговорите за Национален рамков договор за 2014 година ще се търси възможност за включване на новата терапевтична индикация в съответната клинична процедура.

От НЗОК припомнят, че и към момента за тази диагноза е осигурено съвременно лечение с таргетна терапия, прилагана в болничната помощ, както и с хормонозаместваща терапия при домашно лечение.

На заседанието е приет и проект на Методика за условията и реда за договаряне на стойността на медицинските изделия, прилагани в болничната и в извънболничната помощ.

Проектът ще бъде публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на НЗОК.

Предложения и становища по него могат да се предоставят в 14-дневен срок от публикуването.

Източник: БТА    
Views: 576 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]