menu
Home » 2010 » August » 20 » Пожарите трябва да бъдат изцяло потушени до края на седмицата
01.16
Пожарите трябва да бъдат изцяло потушени до края на седмицата




Горските и торфените пожари, които през последните седмици изпълваха Москва с токсичен дим, ще бъдат потушени до неделя. В това увери министърът на извънредните ситуации Сергей Шойгу, цитиран от Франс прес и руските информационни агенции.

"Пожарите трябва да бъдат изцяло потушени до края на седмицата, до 22 август", обеща Шойгу на заседание на кризисния щаб на министерството на извънредните ситуации.

До момента 95 процента от пожарите в Московска област са угасени. Останалите обхващат площ от 7 хектара спрямо 56 на 8 август, добави заместник-министърът на извънредните ситуации Александър Чупрян.

"Общо 12 милиарда рубли (306 млн. евро) са били изразходвани до момента за борба с пожарите, строеж на жилища и купуване на гориво" за пожарникарите, заяви Шойгу.

В цяла Русия към днешна дата горските пожари са засегнали обща площ от 11 200 хектара спрямо 20 000 хектара вчера, съобщи министерството на извънредните ситуации. Заради безпрецедентни жеги и засушаване близо един милион хектара в Русия са унищожени от юли досега от пожари, които са взели 54 жертви, а над 3500 души са останали без дом, сочи последната временна официална равносметка.

Днес в Москва максималната дневна температура за пръв път от повече от шест седмици спадна на 24 градуса. Очаква се в следващите дни тя да спадне допълнително, смятат метеоролозите.
Views: 766 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]