menu
Home » 2012 » July » 24 » Ливанска телевизия снима видеоклип с 12 хубавици във Велико Търново и Елена
16.02
Ливанска телевизия снима видеоклип с 12 хубавици във Велико Търново и Елена



Момичетата са победителки в престижен моден конкурс

ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ И ИЗВЕСТНИ ТЕЛЕВИЗИИ В ЛИВАН - MTV LEBANON, ПРИСТИГНА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА СНИМА ВИДЕОКЛИП на победителките в престижен моден конкурс. Той се провежда повече от десет години в арабската държава и на него се избират дузина красавици, които се състезават помежду си, а победителката представлява Ливан в световния конкурс World Super Model. Тази година световната надпревара на най-красивите момичета от цял свят, включително и от България, ще се проведе в края на септември на остров Фиджи.
12-те ливански хубавици пристигнаха в старата столица, за да се снимат на емблематични за града места, като Самоводската чаршия, Стамболовия мост и паметника „Асеневци". Режисьорът на продукцията освен от красотата на обектите оживено се интересуваше и от тяхната история, която да разкажат във видеоматериала. Девойките, които се състезават за първото място и участие в световния конкурс за красота, са между 17 и 20 години. За да стигнат дотук, всички те са премерили сили в оспорван кастинг измежду повече от 600 момичета от Ливан. Част от красавиците имат професионален опит като модели, а някои тепърва прохождаха в професията, разказаха продуцентите от телевизията. Едно от условията към участничките е да са естествено красиви и да нямат козметични операции или силикон. Всички те впечатляваха с изящни фигури и красиви дълги коси случайните минувачи, които станаха свидетели на фотосесията и снимките. И макар да са от арабска държава, красавиците позираха пред обективите по бански и в ефирни тоалети. Любопитен факт е, че всички те са християнки и не се притесняваха да позират.
Макар Ливан да е разположен в Близкия изток, половината от населението на страната изповядва християнството, а останалата половина – ислям, като държавата е една от най-либералните в региона.

НАД 10 ХИЛЯДИ СНИМКИ НАПРАВИХА ФОТОГРАФИТЕ НА ЛИВАНСКИТЕ КРАСАВИЦИ

Заедно с момичетата във Велико Търново пристигна снимачен екип от осем души – режисьори, продуценти, оператори и фотографи, които подготвят видеото на хубавиците. Преди да дойдат в старата столица, екипът снима и във Варна в Къщата на занаятите. Целта на промоклипа, който ще се завърти в ефира на телевизията през август, е да представи всяко едно от момичетата, както и местата, на които е снимано, и любопитни и интересни факти оттам. По този начин се прави реклама и на България като туристическа дестинация, както и на старата българска столица. В средата на септември зрителите на ливанската телевизия ще изберат коя от 12-те участнички ще представи страната на световния конкурс във Фиджи.
Телевизия MTV LEBANON е една от най-гледаните в региона и се излъчва по цялото Средиземноморие, като аудиторията й е над 350 млн. души. Това е второто посещение на екип на телевизията в България, като миналата година снимките на моделите са в Балчик, Бургас и Несебър. Визитата им у нас е по покана на варненската туроператорска агенция „Ориент плюс", която финансира посещението им в страната. „Духът и културата във Велико Търново са уникални и смятам, че това е един от най-красивите български градове. Затова решихме тази година да снимаме в старата столица, за да разчупим стереотипа на снимки на плажа. Гостите са изключително впечатлени от природата и красотата на България и живо се интересуват от историята на всяко едно място, което посещават", разказа управителят на туроператорската фирма Шади Хаббаз. Той допълни, че България е изключително популярна туристическа дестинация в Ливан и всяка година чрез агенцията у нас пристигат между 2500-3000 ливанци. Освен това всяка седмица организират чартърни полети от Бейрут до Варна. Наред с природните забележителности, това, което привлича ливанците у нас, са плажовете, нощният живот, музеите, историческите места и градовете като Велико Търново, Несебър, Балчик, Пловдив, запазили духа на миналото.
Въпреки кървавия атентат, който стана миналата седмица на летище Бургас, гостите от арабската държава споделиха, че се чувстват спокойни в България и не се притесняват за сигурността си. „Много ми харесва Велико Търново и това, което ме впечатли най-много, е уникалната архитектура, нещо, което не може да се види на друго място. Хареса ми също отношението на хората тук, всички са много дружелюбни и усмихнати. Надявам се следващата година да дойда отново тук на почивка със семейството ми", разказа 20-годишната Наи Риами, една от участничките.
Докато тя и останалите красавици позираха пред камерата и обективите на фотографите, за сигурността им се грижеха двама полицаи, които ескортираха автобуса с туристите. След Велико Търново гостите от Ливан заминаха на снимки в Елена, а след два дни се връщат обратно в родината.


Весела БАЙЧЕВА
Снимка Светослав СТЕФАНОВ

изтоник:вестник борба
Views: 1445 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 Jayde   (29.11.2012 21.46) [Материал]
This is an article that makes you think "never tohguht of that!"

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]