menu
Home » 2009 » December » 7 » Социалните услуги у нас.
17.27
Социалните услуги у нас.

Качеството на социалните услуги у нас е лошо и не е съобразено с нуждите на хората. Това е един от основните изводи на неправителствените организации, които в последните 20 години работят за хора в неравностойно положение. В "Бяла книга за подкрепа на уязвимите групи в България" те обобщават основните проблеми и дават препоръки за промяна в системата. Повече от Марина Евгениева.

14 неправителствени организации са участвали в създаването на Бялата книга, в която са описани подробно и начините за решаване на проблемите. Адекватност и качество са основните липси в социалните услуги у нас. Според студента Петър Кичашки най-важното конкретно за хората с увреждания индивидуалния подход.

"В момента пирамидата в България е обърната, тоест човекът с увреждания, който трябва да бъде най-важният, е най-долу в система, а най-нагоре се почват общини, доставчици, държава и всичко останало, но не и това, което трябва да бъде в центъра на системата. Тоест в момента човекът с увреждане е един пасивен ползвател, един човек, който всъщност няма как да избира, няма как да живее, ако ползва услугите предоставени от държавата. Това е нещо, което не работи", заяви Петър Кичашки.


http://venelin.narod.ru/ 
Views: 1029 | Added by: venko1978 | Tags: хората с увреждания, КОМПЮТРИ И WEB-УСЛУГИ ГРАД ЕЛЕНА, Социалните услуги у нас | Rating: 5.0/1
Total comments: 1
0  
1 venko1978   (19.12.2009 01.04) [Материал]
nono

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]