menu
Home » 2012 » March » 6 » Тайнствен германец спонсорира съграждани, станали жертви на неправди
17.58
Тайнствен германец спонсорира съграждани, станали жертви на неправди
тайнствен германец спонсорира съграждани, станали жертви на неправди
Ръсел Кроу в кадър от "Робин Худ" (2010)

Тайнствен германски Робин Худ раздава пликове с 10 хиляди евро в Брауншвайг на свои съграждани, станали жертви на неправди.

Досега загадъчни пликове с 20 банкноти по 500 евро са получили жертва на грабеж, хоспис за старци, благотворителни дружества, семейството на момче в инвалидна количка и други.

Парите в плик започнали да се появяват в края на миналата година в този северен германски град, разположен на около 200 км от Берлин.

Местният Робин Худ бил раздал суми, равняващи се на 160 хил. британски лири, пише вестникът. И тук става дума само за обявените пари от хората, които са ги получили. Може да има и необявени. Неизвестният благодетел мушкал пликовете в молитвени брошурки в църквите, в пощенски кутии или в цепката под вратата.

Някои от сумите били адресирани до офиса на местния вестник с инструкция кому да бъдат дарени. Миналата седмица била зарадвана служителка в хоспис в Брауншвайг, която открила плика пред входната врата на заведението.

Съществуват няколко версии за възможния загадъчен филантроп. Някои предполагат, че е човек, спечелил от лотарията, други, че е наследник на несметно богатство. Трети фантазират за съвременен Робин Худ, който краде от богатите и помага на бедните в тези трудни времена.

Първата помощ била оказана миналия ноември на група, която се грижи за хора, станали жертва на престъпления. Тогава местният вестник писа за жена, изпаднала в шок, след като злосторници й задигнали дамската чанта. Не след дълго се появили пликове и в детска градина, в църква и в кухня за бедни.


източник:http://btvnews.bg/

Views: 791 | Added by: venko1978 | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 Daia   (22.05.2014 15.58) [Материал]
That's a brilliant answer to an inrntestieg question

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]