menu
Home » 2011 » March » 30 » Времето през месец април
15.18
Времето през месец април

Времето през април през настоящата 2011 година се очаква да бъде сравнително по-топло и влажно от стандартните температурни граници измервани през месец април от метеоролозите. Средната температура за месец април за равнините е между 11 и 13 градуса, Черноморието и високите полета - между 9 и 11, а за планините - от 3 до 8 градуса. Тази година синоптиците очакват температури с около 2 градуса по-високи от изброените по-горе.
Зимата тази година както беше предвидено от синоптиците се оказа значително по-мека и приятна за топлолюбивите в сравнение със зимите от предишни години. Така и прогнозата за месец април е повлияна от общата тенденция за затоплящото се време и повишаващите се температури.
Очакваните валежи сумарно ще надвишат средните норми за месец април и през 2011 година се очаква да бъдат с 10% по-големи от стандартните за месеца 40 и 60 литра на квадратен метър, а в планинските райони - между 60 и 100 литра на квадратен метър.

 Очаква се времето през първите десет дни на месец април да е променливи и влажно в чести превалявани и висока влажност. През средната част на месеца се очаква стабилизиране на температурите и спиране на валежите. През третата част на месеца температурите ще започнат да напомнят за предстоящото лято и на места могат да достигнат до 30 градуса.
Подробна прогноза за времето за март можете да откриете на сайтовете на партньорите ни с наближаването на месец април:
Views: 771 | Added by: venko1978 | Tags: времето през месец април | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 Julie   (22.05.2014 04.04) [Материал]
That's a smart answer to a dilufcfit question.

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]