menu
Home » 2012 » February » 1 » Времето през месец февруари
01.41
Времето през месец февруари

Времето през месец февруари се очаква да бъде снежно и студено. 2012 година е високосна и Малък Сечко ще има 29 дни. Очакват се студени зимни нощи и снежни дни, така че любителите на зимните спортове ще останат доволни. По високите места и в планините ще има опасности от лавини от прясно навалелия сняг. Температурите се очаква да бъдат отрицателни и са възможни измръзвания и заледявания. Планинарите трябва да бъдат подготвени за оцеляване при ниски температури.

Снежната покривка ще се увеличи, което ще създаде предпоставки за усложняване на пътната обстановка.

Средната температура през февруари 2012 година ще бъде около и под нормата. В Северна България и високите полета средната температура се очаква да бъде от -2 до 1°С, в планините – между -9 и -3°С, а в Южна България и по Черноморието – между 0 и 5°С. Най-ниските температури през февруари се очаква да са в интервала между -13 и -19°С, а най-високите – между 12 и 18°С.

Валежите през месец февруари ще бъдат около нормалните за сезона.

Сравнително студено, със слабо покачване на температурите ще бъде времето през първата десетдневка на месеца. Очакват се малко валежи и предимно слънчево, но студено време с ниски минимални температури.

Застудяване се очаква в средата на втората десетдневка, а до края на периода се очаква време по-студено от нормалното.

Прогнозата за студено време през февруари остава и за третата десетдневка на месеца. Ще има пренос на въздушни маси от север и температурите да се задържат по-ниски от обичайното за периода, а валежите се очаква да са около нормалното за този период. Средномесечните температури за Североизточна България ще бъдат около 1°, а за Черноморието между 0 и 4°C.

Времето през месец февруари 2012 година ще се определя от  характерните за този период на годината студ, сняг, заледявания и много усмивки сред почитателите на зимните спортове. Застудяването започнало през месец декември 2011 ще премине и в месеците януари и февруари 2012, която ще обуславя студените зимни нощи и снежните дни през най-малкия месец от годината. 2012 година не е високосна и месец февруари ще бъде с характерните 28 дни, през които зимата и студът ще напомнят за себе си през цялото време. Температурите ще са отрицателни и са възможни измръзвания и заледявания по високите места, бъдете внимателни при излизане в планината и носете всички необходими инструменти и екипировка за оцеляване по време на ниски температури. Във високопланинските части има опасности и от лавини от прясно навалелия сняг.

Views: 1939 | Added by: venko1978 | Tags: Времето през месец февруари | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 venko1978   (01.02.2012 01.42) [Материал]
happy smile wink

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]